sábado, 29 de noviembre de 2008

Ginger


¿Recuerdan el cuento de Hansel y Gretel?

Ahora que estoy grandecito
veo que es una historia tantito cruel y violenta...
pero con un final feliz.
Comparable a la de unos secuestrados
que terminan quedándose con la 'valiosa caleta'
de su secuestrador.

(Cualquier parecido
con nuestra realidad nacional
es pura coincidencia).

En un punto de la trama
los hambrientos niños se empiezan a comer
una deliciosa casa hecha de pan de jengibre;
el mismo jengibre con el que se hacen bonitas galletas
como el hombre de jengibre que ilustra este artículo;
y el mismo jengibre con el que se hace la Ginger Ale.

Dentro de 'las Ginger'
están las marcas Schweppes (Recién llegada al país)
y Canada Dry.

Dry
significa seco/a.
Pero también puede dar a entender
que algo esta 'seco de' o 'escaso de'.

El -Dry Wine- es de bajo dulzor y el -Dry Martini-
tiene muy poca cantidad de Vermouth.

Así mismo la Canada Dry fue y es
la versión 'Light' de su predecesora,
pues es más liviana de dulce y menos oscura,
convirtiéndose así en un éxito
como bebida mezcladora para licores.

El jengibre además de tener ese sabor 'picantico' característico
que le hace un buen condimento
tiene propiedades medicinales de gran valor
contra problemas digestivos, cardiacos, la artritis
e inclusive contra el cáncer.




How to Bake Gingerbread Cookies

Every holiday kitchen needs a Ginger Bread Cookie recipe.
First in a large bowl mix together five cups of flour
and two table spoons of ground ginger.
One and a half tea spoons of baking soda,
one tea spoon of ground cloves, and a half a tea spoon of salt.

Now, in a mixer bowl with a flat beater attached,
add one cup of granulated sugar and one cup of shortening.
Set to speed 4 until its light and fluffy.
Beat in one egg, one cup of molasses and two table spoons of vinegar.
Now reduce the speed to stir and mix in the flour mixture in three additions.

Divide the dough into three disks, and wrap-up plastic.
Refrigerate the dough for at least one hour.
Now to prepare the frosting, place six table spoons of butter
in a mixer bowl with a flat beater attached and set to speed 4.
Beat until smooth and creamy.
Reduce the speed and mix in four and half cups
of confectioner’s sugar in two additions.

You can also add the whipping cream as necessary to make a smooth frosting.
Now also add one tea spoon of vanilla. Fetch this frosting aside.
Pre heat your oven to 375 degrees.
Flour your work surface and your rolling pin as well.
Work with one disk at a time.
You will want to roll out your dough to an eighth of an inch thickness.

Using a cookie cutter cut out your shapes.
Place them at least two inches apart on a baking sheet.
The cookies will take about 5 minutes to cook.
And then you can transfer them to a cooling rack.
Make sure they are completely cooled before frosting them
and then you can dress your ginger bread men and women
as you like so that they look their best for their party.

Don’t be shy.
Put your party dress on.

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